Familieberichten

November 20th, 2009
Datum Naam Begrafenis: Leeftijd.
2009
14 juli Edmund Vriesde, oud parlementarier. Overleden in Nickerie op 85 jarige leeftijd 25 juli Nickerie 85 jaar
7 juli Overleden:
op 7-7-2009 in Rotterdam:

meer:  http://www.beri.nl/berichtdetail.php?nr=3495
13 juli Rotterdam
30 juni Esseline Tjon Affo – Richards 10 juli Coronie 77 jaar
16 nov Johan Tolud  16 april 1929
21 nov. Novar 80 jaar
 1. Asha
  July 27th, 2009 at 17:35 | #1

  gebruikmaken van deze pagina…echter geen familie bericht…..Het is alsof coronie stiefmoederlijk wordt behandeld……Toeristisch….. is coronie nog niet ryp aan toe……bij tussen stop op een plaatselijke overheidskantoor van het Min.van T.C.T. is tot mijn verbazing dat een afdeling van Comminucatie geen telefoon heeft…bij verdere navraag ….de plaatselijke leiding heeft….Hoofd van de afdeling zit in Nickerie …foei toch.

 2. romana.hasselbaink
  August 11th, 2009 at 19:05 | #2

  ik wil de familie witter heel veel sterkte en kracht toe wensen

 3. August 30th, 2009 at 12:46 | #3

  Ik wens de kinderen van tante esselien Rechards
  Sterkte toe,moge god haar ziel bewaren.
  Amen.

 4. August 30th, 2009 at 12:49 | #4

  Mag ik ook bij deze de Fam.Hooplot condoleren
  met hun verlies?
  jullie vader heeft toch een respectabele
  leeftijd bereikt niet?
  desondanks sterkte bij het verwerken van jullie verlies.

 5. Sonja Young
  November 19th, 2009 at 18:36 | #5

  Hierbij maken wij bekend dat op 16 nov j.l van ons is heengegaan Onze Vader,Opa en Overgrootopa.

  Johan Alfred Tolud meer bekend als Oom Jan.

  De uitvaartdienst zal plaats vinden te Novar (Coronie) om 16.00

 6. Mahinder,Kalpoe
  November 28th, 2009 at 18:40 | #6

  Lieve Mensen,

  Ik ben geboren en opgetogen nickeriaan maar heb heel erg veel respect voor alle mensen van Coronie ongeacht van welke etnische groep je bent of geloof hun hebben.Ik had een aantal jaren op wageningen bij de Silo gewerkt,en van daar ben ik met vele Coronianen in contact gekomen. Mijn ploegbaas was End eveneens van Coronie. Verder nog baas John en Cris allemaal bijzonder goed mens. De Boys van voetbal Arsenaal heb ik ze allemaal heel goed gekend,en hun konden echt voetballen hoor in de jaren 1980. Ik noem enkele namen als Tempa,al die Dors,Biga,Hulk en nog velen . Ik was zelf met hulk naar frans -guyuna op vakantie geweest. Mensen als Esaja bootsman van de coppename,Pa slorij had een winkel,Vantol goede vriend had hem in het leger gekend in de jaren 1983 was als chauffeur van de verzorgings compagnie afd.transport. Franco was ook een goeie en nog heel veel meer mensen ik hoop het allerbeste voor jullie allemaal en hoop een dag jullie weer te ontmoeten en een borrel samen te drinken . Groetjes daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

 7. Mahinder,Kalpoe
  December 1st, 2009 at 19:37 | #7

  Beste Mensen,
  Ik heb net gelezen van dit tragisch auto ongeluk dat bij kilometer 168 is gebeurd in distrikt Coronie. Ik vind het heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg en wil de famielie wielsen en de famielie van zijn vriendin heel veel sterktet toe wensen, in deze moeilijke dagen.Ik ken famielie wielsen van groothenar en ik ken ook famielie wielsen van coronie maar nu weet ik niet precies over welke famielie het gaat. Wielsen van coronie was buschauffeur in het leger meer bekend als (willo) hij reed de grote groene bussen in het leger. Mensen laat je auto goed controleren door auto monteurs,gebruik geen Alcohol,en drugs,tijdens het besturen van een auto houd rekening met het weer ,wegdek,en je mede weggebruikers . Autobanden zijn heel erg belangrijk versleten banden of uitgedroogde of gescheurde banden zijn levensgevaarlijk en de bandenspanning moet de juiste zijn. Mensen ga niet als een door gedraaide drol met een hoge snelheid auto rijden ,want dat zal van jou en erger nog van velen anderen het leven kosten. Maaaaaaaaaaaaaaaa…………..r het ergste nog als je hele leven verlamd of en gehandicapt raakt en in een rolstoel beland dus lieve mensen gebruik je verstand. Bestuurders goed nadenken en hou je auto en vooral de snelheid goed in de gaten en bespaar je onschuldedige mede burgers. Ik wens jullie allen het allerbeste en wees heel erg voorzichtig in het verkeer.
  Tan-boen.

 8. Mahinder,Kalpoe
  January 8th, 2010 at 20:57 | #8

  Lieve Mensen van Coronie.
  Ik wens alle mensen van Coronie een gezond en gezegend nieuwjaar 2010 toe
  Coronie en zijn totale inwoners zijn en blijven een voorbeeld voor heel Suriname deze mensen zijn lief,gehoorzaam ,hulpvaardig en intelligent en vooral sporttief.

  Met de vriendelijke groetjes,

 9. January 21st, 2010 at 06:29 | #9

  weet iemand misschien iets van het huis waar vroeger tante jopi dieventhaal woonde,het is op tones,ik ben de kleindochter.

 10. January 21st, 2010 at 06:31 | #10

  @fhilia
  ik zou graag wat fotos willen zien van het huis als het kan

 11. hesdy
  March 12th, 2010 at 13:36 | #11

  ik maak mij zorgen over het onderwijs niviau in coronie met name het technish onderwijs omdat er geen gekwalicifeerde daar les geven

 12. Ronnie
  March 13th, 2010 at 16:10 | #12

  @fhilia
  Volgens mij woonde die mevr Jopie naast de chnese winkel Ho Kong sang
  Volgens mijn moeder gingen ze iedere zondag naar de kerk.

 13. Ghanees
  March 17th, 2010 at 21:28 | #13

  Fhilia,

  Het huis van je oma is er nog steeds. Je oma woonde niet in Totness, maar in Friendship. Bij je oma woonden 2 kinderen. Volgens mij waren het kleinkinderen. Tegenwoordig woont een man genaamd Rigters in het huis waar je oma woonde. Succes met je zoektocht.

 14. akuba
  March 18th, 2010 at 04:09 | #14

  Hi Fhilia,
  Graag zou ik in contact met je willen zijn
  We hebben samen op de lagere school gezeten
  Ik heb nog een foto van de derde klas met juf leeflang
  je zal het ook zeker willen hebben
  Grt

 15. fhilia
  July 18th, 2010 at 00:08 | #15

  @Ronnie
  hallo ronny, bedank voor de informatie.

 16. fhilia
  July 18th, 2010 at 00:13 | #16

  @Ghanees
  wat je heb geschreven is goed ,het was mijn broerje en ik.ik zit op de antillen en ik
  ben jaren niet meer naar coronie geweest.ken je me wel?hoop heel gauw weer van je te horen.

 17. fhilia
  July 18th, 2010 at 00:17 | #17

  @akuba

  blij van iement te horen die me ken,woon je nog daar?

 18. Ghanees
  August 24th, 2010 at 10:19 | #18

  Ode aan tante Selientje en oom Nelis.

  In de maand juli 2010 is mevrouw Bobson overleden. Ze was 85 jaar oud. Mevrouw Bobson was een echte dame. De kinderen van de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw, hebben op het erf van mevrouw Bobson en haar man oom Nelis gespeeld. Op het erf stonden twee defecte tractoren. Daar kon je uren mee spelen. Het was een walhalla van speelplezier. Vanaf de Gouverneurstraat kon je via het erf van de familie Bobson lopen naar de Commissarisstraat. Het was een echte boropasie. Het oude huis van mevrouw had een balkon. En liep je op het erf dan zat ze er met haar man. Je zei dan:”Dag tante Selientje, dag oom Nelis” Ja, het waren mensen met het hart op de juiste plek.

  Elke keer weer als een persoon van de oude generatie in Coronie overlijdt, heb ik het gevoel dat zij een deel van een bibliotheek met zich meenemen. Een bibliotheek met ongekende mooie verhalen gebundeld in boeken met mooie kaften. Oom Nelis, tante Selientje en andere Coronianen die er niet meer zijn, hebben vast mooie verhalen verteld. Maar wij, de kinderen van toen hebben die verhalen nooit vastgelegd. Heel erg jammer. Het zou ons terugbrengen naar “de Coronie” van vroeger. We zouden mensen leren kennen zonder hen ooit ontmoet te hebben. De verhalen zouden ons ook meer kennis verschaffen over het leven van toen.

  Een ieder die oom Nelis en tante Selientje gekend heeft mag trots zijn. Het waren echte Coronianen die wij niet mogen vergeten. Dat ze voor altijd in onze harten mogen voortleven.

  Misschien dat deze ode aan oom Nelis en tante Selientje ons doet beseffen dat het vastleggen van verhalen nog niet zo gek is. Dus aan de jongeren in Coronie zou ik zeggen:”Pak je kans. Schrijf alles op wat de ouderen vertellen” Misschien ben jij degene die jaren later een prachtig boek als ode mag uitbrengen aan de Coronianen van toen. Veel succes.

 19. Ghanees
  December 14th, 2010 at 14:12 | #19

  Henriëtte Slagveer – Slijngaard.

  Ik kon het niet geloven toen ik las dat mevrouw Slagveer overleden was. Ze werd tante Jet genoemd. Ze heeft gewoond in de Commissarisstraat. In herinnering zie ik haar nog voorbij komen. Lopend in de richting van het zoetwaterkanaal. Tante Jet heeft altijd hard gewerkt. Daarnaast kon ze de heerlijkste ijsblokjes maken. Haar zoon heeft heel wat van die ijsblokjes verkocht aan de coronianen. Wat mij ook bijgebleven is, zijn de mooie rozenstruiken dat ze in haar tuin had.

  Bitter is het dat ze nooit antwoord heeft gekregen omtrent de dood van haar zoon Jozef. Ik kan mij voorstellen dat ze geworsteld heeft met de vele gedachten aan haar zoon. Nu is ze verenigd met haar echtgenoot en haar zoon. Ik hoop dat ze eindelijk rust heeft gevonden.

  Ik wens de familie Slagveer heel veel sterkte.

 20. rosita
  February 13th, 2012 at 03:47 | #20

  hallo iedereen, mijn naam is Rosita,Rozenblad kan iemand mij informatie verschaffen over de Fam. Van zweevel het echtpaar Emma en Hendrik gewoond hebbende aan de voorstraat Totness, coronie bijvoorbaat dank

 21. rosita
  April 8th, 2012 at 23:10 | #21

  mag ik van deze gelegenheid gebruik maken, om de Familie mettendaf te coronie en de stad te condoleren met het verscheiden van Oma corrie mettendaf, rust zacht Oma corrie moge Jehova U gedenken bij de opstanding

 22. Akuba
  January 7th, 2013 at 02:50 | #22

  Hi Fhilia Dat is lang geleden. laat je nog eens wat van je horen.
  Groet ,
  Akuba