Sport

September 28th, 2009

Oud-parlementariër Harold Bendt van Coronie is de nieuwe
voorzitter van de Coronie Sportbond (CSB).

Tijdens de bestuursverkiezing zaterdagavond won lijst Bendt met 3-2 van de
lijst van Rozenblad. Aftredende voorzitter Marlon Blanck had
zich niet herkiesbaar gesteld.

De verkiezing ging tussen twee groepen. Frank Rozenblad voerde één
lijst aan. Hij zat al in het bestuur van Blanck. Vijf leden van
het oude bestuur waren terug te vinden op de lijst van
Rozenblad. De andere lijst stond onder leiding van Harold Bendt,
oud-parlementariër van Coronie. Van de 7 leden van de CSB
mochten 2 niet stemmen. Deze 2 leden, SV Flamingo en Jong The
Brothers, waren ondersteunaars van lijst Bendt. Volgens de
verkiezingscommissie waren de stukken van deze twee verenigingen
administratief niet in orde. Toch kon Bendt rekenen op 3 van de
5 overige stemmen, wat voldoende was om de winst binnen te
halen.

Volgens Bendt was het hoog tijd dat er een nieuwe wind moest
gaan waaien bij de CSB. De organisatie van de bond is in de
afgelopen jaren heel zwak geworden. ‘Ik ken de voetballerij van
Coronie heel goed. Ik zie dingen kapot gaan en dat er geen hoop
meer is voor de jeugd. Waar je misschien 11 tot 12 ploegen moet
hebben, heb je nu maar 7. Mensen deden een beroep op mij om over
te nemen en ik kon niet weigeren. Ik ga voetbal in Coronie weer
tot een topsport maken’, zegt de nieuwbakken voorzitter.

Over twee weken vindt de overdracht plaats en dan kan het echte
werk voor het bestuur Bendt beginnen. In dit bestuur zullen
verder zitting hebben Harold Wolf, Eurtha Vroom, Roy Cirino, Roy
Molly, Vincent Molly en Stanley Bruining.


The Brothers houdt derde Copa Louisa, 15 sept. 2009

The Brothers, vertegenwoordiger van Coronie in de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), organiseert op 26 en 27 september in het Letitia Vriesde Sportcentrum de derde Copa Louis.

Aan dit toernooi zullen verschillende U-15 en seniorenploegen uit stad en district deelnemen.
Op dag één zullen de U-15 teams van Santos (Nickerie), Bordeaux (Wageningen), Transvaal (Paramaribo) en The Brothers spelen. Ook zullen er enkele veteranenwedstrijden worden afgewerkt.

Op de tweede speeldag zullen overwegend topsectieverenigingen in actie komen. Volgens de organisatie hebben Transvaal, Leo Victor, Robinhood, Randjiet Boys, Tammenga, Boskamp (Saramacca) en Santos (Nickerie) hun deelname al bevestigd. Voor de winnaars zijn er trofeeën.
The Brothers is bezig aan een opvallende opmars. Na tot de eerste klasse te zijn doorgedrongen, wist de ploeg zich binnen een seizoen voor de hoofdklasse te plaatsen.-.

Coronie mag zich na jaren weer opmaken voor hoofdklassevoetbal.
Zaterdag 20 juni 2009

Het kokosdistrict heeft in de thuiswedstrijd van The Brothers tegen hoofdklasser Excelsior al een beetje van de sfeer mogen proeven.

Door de 2-0 overwinning promoveert The Brothers met een 5-1 totaalscore naar de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbalbond. De laatste keer dat Coronie een hoofdklasseploeg had was in de jaren negentig. Corona Boys maakte toen furore met de broers Slagveer. In een goed gevuld Letitia Vriesde Sportcentrum stelde The Brothers het thuisfront niet teleur. Het Coroniaans publiek dat vol spanning zat, kon echter pas in de tweede helft opgelucht ademen na een 0-0 ruststand. Excelsior, dat na slechts een seizoen in de hoofdklasse degradeert, deed verwoede pogingen om degradatie te ontlopen. Maar de ploeg speelde gehaast, waardoor een goede eindpass uitbleef.


excelsior-the-brothers

dWT foto / Marinio Balsemhof
The Brothers-aanvoerder Derrick Slagveer wordt op de huid gezeten door Romeo Ceder van Excelsior, die arbiter Pirtipal (l) bijna omver loopt.-

Giovanni Renfrum, die in de eerste partij (1-3) een goede invalbeurt had, stond zaterdag in de basis, maar had geen goede dag. Ook speelmakker Miguel Hill kon geen schade aanrichten. De alerte achterhoede van The Brothers, die de meeste aanvallen van Exceslior onschadelijk maakte, verdient ook krediet. Centrumverdediger Marvin Slagveer raakte al vroeg geblesseerd aan zijn knie, maar ook dat werd niet uitgebuit door de tegenpartij.

In de tweede helft werd het spel overgenomen door The Brothers, die verschillende kansen creeerde. Het gejuich en de muziek van de Coroniaanse brassband Cosu Rhythm werd pas een kwartier voor het einde luider, toen Maglon Gonsalves na een goede rush door het centrum van Excelsior met een kundig lob doelman Henk Vyent deed vissen; 1-0. Excelsior bleef ook na dit doelpunt erin geloven, maar met nog negen minuten te spelen doorboorde The Brothers-aanvoerder het doel van Excelsior voor de tweede keer. Daarmee viel het laatste tikkeltje hoop van de gasten weg.

Derrick Slagveer en coach Edwin Slagveer zeggen dat er een droom en doelstelling is uitgekomen. Derrick, die met meerdere ploegen naar de hoofdklasse en de eersteklasse promoveerde, zegt dat deze promotie speciaal is omdat hij het voor zijn eigen publiek en mensen gedaan heeft.
Derrick, die met Excelsior naar de hoofdklasse promoveerde, maar daarna zijn heil zocht bij zijn thuisclub, had graag een andere tegenstander gehad. Hij weet niet of hij volgend jaar nog deel zal uitmaken van de ploeg, omdat hij al 34 jaar oud is. “Als de jongens me nodig zullen hebben zal ik er zijn, zo niet zal ik het aan hun overlaten.”

Edwin gaat de komende tijd naar sponsors op zoek, omdat hij tenminste vijf nieuwe spelers nodig heeft om zijn volgende target minimaal semikampioen worden in de hoofdklasse te behalen. Met de aankopen van de tussentijdse transferperiode wist The Brothers dit seizoen de achterstand in te lopen en semikampioen te worden van de eersteklasse.-.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.