Verkiezingen 2010

April 28th, 2010


Coronie
viewer
Frankel Brewster
Ricardo Vriesde

05 Apr, 08:50

fc769f86dfae1456326aef6bc181ef5c.jpg Ronald Venetiaan (74) zal de lijst van het Nieuw Front in Paramaribo trekken. Hij is de kandidaat van de Nationale Partij Suriname. Er is veel over gespeculeerd dat Venetiaan net als Ramdien Sardjoe, voorzitter van de VHP, niet op de lijst zou komen. Venetiaan heeft eerder te kennen gegeven dat hij geen belangstelling heeft voor een vierde termijn als president.

Venetiaan heeft ervoor gekozen om in het parlement te zijn, waardoor hij in staat is het beleid van het Nieuw Front te verdedigen. Het is bekend dat de VHP het presidentschap wil invullen na de verkiezingen van 25 mei. Dat brengt met zich mee dat het voorzitterschap van de Assemblee de NPS toekomt. De kans is dan groot dat Venetiaan deze functie op zich zal nemen.

De partij heeft tot ver na middernacht vergaderd zondagavond. Er moesten harde noten gekraakt worden. Verschillende mensen moesten van de lijst om plaats te maken voor vernieuwing. Het partijcongres komt om 11 uur vandaag bijeen om formeel te bepalen wie de kandidaten zullen worden. De NPS heeft 25 plekken binnen Nieuw Front op de lijst voor de Nationale Assemblee.

Overige namen NPS in 9 districten

05 Apr, 18:40 4462d2f693c185bad226b21385c3acae.jpg Het Congres van de Nationale Partij Suriname (NPS) stemde vanmiddag met algemene stemmen voor de lijst die ingediend werd door de tien districten. Per district stemden de delegatieleden voor. Het duurde uren voordat het zo ver was. De besprekingen over de lijst vond nog urenlang achter gesloten deuren plaats, terwijl een stampvolle Grun Dyari rustig moest wachten.

Hoewel het congres van de partij het hoogste orgaan is, wordt het spel in kleine groepen gespeeld. Verschillende stromingen van de NPS hebben hun stempel willen drukken op de uiteindelijke lijst die is gepresenteerd. Namen sneuvelden nog op het laatste moment, terwijl anderen op de lijst kwamen, die er aanvankelijk niet op stonden.

De lijst van de 9 districten ziet er als volgt uit:

Sipaliwini
Norman Banai
Humbert Amania
Sonja Taloekaidoe

Coronie
Frankel Brewster
Ricardo Vriesde

Brokopondo
Rashida Amoko
Aloysius Aside

Marowijne
David Koina
Willem Wilson
Joan Grep

Para
Patrick Kensenhuis
Melvin Mackintosh

Saramacca
Tineswar Gangaram Panday

Commewijne
Remy Pollack

Wanica
Orpheu Marengo

Nickerie
Carmelita Ferreira


Volks Alliantie presenteert kandidaten in Coronie

05 Apr, 00:25 53dcd03fb34526b081dd06feabd690b9.jpg (Starnieuws)
Eugene Kromodirjo, de 24-jarige Natinner, is als tweede kandidaat van de Volks Alliantie in Coronie aangesteld. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) en Volks Alliantie had eerder aangekondigd dat Rudi Slagveer op de tweede plek zou komen. De lijsttrekker is nog steeds de ex- NDP’er Cleon Gonsalves Jardin de Ponte. Somohardjo zegt dat de PL geen racistische partij is, maar dat er om strategische redenen wel een Javaan op de lijst geplaatst moest worden. De combinatie presenteerde zondagavond haar kandidaten in Coronie.

“Coronie heeft 257 Javaanse stemgerechtigden en we zijn ervan overtuigd dat we een zetel binnenhalen. De kans is groot dat we ook de tweede pakken, omdat onze kandidaten alle middelen en ondersteuning krijgen”, aldus Somohardjo. Hij benadrukt dat de PL een grote partij is en nu alles heeft. Hij merkt op dat er geen regering gevormd zal kunnen worden, zonder de Volks Alliantie. “De Volks Alliantie krijgt de regeermacht en als je niet uitkijkt, zal ook de president uit deze partij aangesteld worden”, zegt Somohardjo.

Henri Ori, voorzitter van het Middenblok, zegt dat er gevochten wordt om de twee zetels in het kokosdistrict, maar er wordt geen ontwikkeling in het district opgang gebracht. De Volks Alliantie vindt dat het district zwaar verwaarloosd is en wil de verantwoordelijkheid op zich nemen om Coronie tot ontwikkeling te brengen.
Kromodirjo vertelt dat de werkloosheid groot is. “We willen welvaart en welzijn voor Suriname en met name in Coronie. De gezondheidszorg laat veel te wensen over. We beschikken niet eens over een tandarts en een vroedvrouw”, aldus de kersverse kandidaat, die duidelijk nog aan moet wennen om een politieke vergadering toe te spreken. Kromodirjo vindt dat er meer sportfaciliteiten en studiemogelijkheden gecreëerd moeten worden in Coronie.

Gonsalves is blij dat zijn aanhang van de NDP hem niet in de steek heeft gelaten. “Ik heb besloten om de PL te ondersteunen, omdat ik niet gebonden wil zijn aan partijstructuren. We stemmen vaker emotioneel en niet verstandig”, vindt Gonsalves. Volgens de lijsttrekker heeft de Volks Alliantie perspectieven om het land en Coronie vooruit te stuwen. Ook het partijprogramma is realistisch, vindt Gonsalves. Hij pleit voor ondernemerschap en verzelfstandiging, import verlaging en hij wil het wegtrekken arbeiders uit het district een halt toeroepen.
De aanwezigen konden genieten van de muziekformatie South South West, die voor het eerst in Coronie heeft opgetreden. Opmerkelijk was de zware beveiliging tijdens deze massameeting in Coronie.

 1. Ghanees
  April 15th, 2010 at 14:41 | #1

  De lijsttrekkers van de Volks Alliantie

  Eén van de lijsttrekkers is een zeer toegewijde Coroniaan. Cleon Gonsalves Jardin da Ponte. Cleon is een hardwerkende ondernemer. Menigen zullen die mening toegedaan zijn. Hij is voor het ondernemerschap in Coronie. Coronie heeft in zijn visie heel veel te bieden. Als de wil er is kan Coronie uitgroeien tot de graanschuur van Suriname.

  In zijn boodschap aan de kierzers zegt hij het volgende:”Stem met je verstand en niet met je emoties” Ik ben het met hem eens. Emotie is een moment-opname en verdwijnt vrij snel om daarna terug te keren naar de orde van de dag. Een de orde van de dag is de keiharde werkelijkheid.

  Maar daar hebben de kiezers geen boodschap aan. Ze zullen het Cleon kwalijk nemen dat hij de NDP verlaten heeft. Ze zullen het nooit aan Cleon vragen waarom hij overgestapt is. Al heeft Cleon daar een plausibele antwoord op, het zet geen zoden aan de dijk. De kiezers geloven immers in de kandidaat met de grootste “bek” (Het woord “bek”is symbolisch bedoeld) Want de kandidaat met de grootste bek geeft hen te eten tijdens de meetings. Ze houden liever de hand op dan hard werken als Cleon Gonsalves.

  Cleon ik wens je heel veel succes bij de komende verkiezingen. Wie voor jou kiest, kiest voor vooruitgang. Je boodschap is duidelijk. Cleon mijn stem (symbolisch) heb je.

 2. Ghanees
  May 1st, 2010 at 21:44 | #2

  De pretenties van Ricardo Vriesde

  Het woord pretentie kan een kan postief als negatief uitgelegd worden. In het geval van Ricardo Vriesde mag het positef uitgelegd worden. De politieke uitdagingen van Vriesde zijn duidelijk. Daarnaast sluit hij naar mijn mening de andere partijen niet uit. Hij wil dus in het belang van het district Coronie samenwerken. Compromissen sluiten met anderen om vervolgens het beoogde doel te bereiken. Maar is men daartoe in staat in het ditrict Coronie? De tijd zal het leren. En mocht Vriesde niet gekozen worden dan stel ik voor dat hij voorgedragen wordt voor het ambt van DC.

  Het ambt van DC zou hem ook de mogelijkheid bieden zijn ziel en zaligheid in te zetten voor het district. Vriesde is er voor geknipt. Hem kennende zullen mensen naar hem luisteren. Hij kan mensen verenigen. Voorzover ik weet heeft Vriesde een schoon blazoen. En dat is heel belangrijk in de politiek.

  Ik roep de Coronianen op om met hun gezond verstand te stemmen. De komende jaren zijn zeer cruciaal voor Suriname. Zorg dat de rest van de wereld Suriname niet de rug toekeert.

 3. Ghanees
  May 10th, 2010 at 09:05 | #3

  Wie denkt Tony Paal dat hij is

  Ik geef toe dat Tony Paal geen onbekende is in Coronie. Hij is geboren en getogen in Coronie. Hoe hij in de politiek verzeild is geraakt, is mij niet bekend. Voor zijn intrede in de politiek was hij een zeven-even ambtnaar. Hij reed de hele dag op zijn bromfiets rond. Wat hij op politiek-niveau betekent of heeft betekend voor Coronie is nul komma nul. Mooie Tony zit in de politiek voor zijn eigen gewin. Als zijn kostje gekocht is, kan de rest hem geen moer schelen. Tony is dus een egoist. Zoals gebruikelijk houdt hij zich na de verkiezingen schuil in Paramaribo. Want zijn beloften kan hij niet nakomen. Hij kan zelfs geen nota schrijven over de hetgene dat Coronie nodig heeft om vooruit te komen. Nee Tony, blijf maar lekker door modderen. Laat je féteren door de Mega Combinatie. Het kan je niets schelen of de “baas” van de Mega Combinatie een Aap is of Idioot. Als je maar gekozen wordt. Dan is je kostje toch gekocht!!!

 4. Ghanees
  May 12th, 2010 at 10:53 | #4

  Verkiezingen

  Vanmorgen heb ik in de krant gelezen dat de Morbide Combinatie (lees Mega Combinatie), beide zetels wint in Coronie. Het lijkt wel of de Coronianen niets geleerd hebben van de geschiedenis. Hoe kan het zijn dat er gekozen wordt voor politici die de economie van Suriname in het verleden toegetakeld hebben. Het woord politicus past niet bij zulke figuren. Het zijn beesten die willens en wetens het volk van Suriname in de jaren tachtig (van de vorige eeuw)in de diepste econonmische-ellende hebben gestort. Zij die toen geleden hebben huppelen nu achter de morbide figuren aan.

  Als ik lees wat een figuur als Misiekaba uit zijn domme hersens tovert, dan ben ik blij dat ik niet tot zijn kring behoor. Misiekaba is te dom om voor de duivel te dansen. Er wordt van alles en nog wat beloofd. De Coronianen trappen er feilloos in. Stem maar lekker op de Morbide Combinatie zou ik zeggen. Doe maar wat jullie niet laten kunnen. Over een aantal maanden mogen jullie je handjes gaan ophouden in het centrum van OCER. De “BAAS” zal er weer zijn om uit zijn domme strot te oreren. Op dat moment zullen jullie tot het besef komen, bedrogen te zijn. Ik weet dat er heel veel mensen zijn die de familie in Coronie steunen. Er is een constante geld- en goederenstroom uit Nederland. Houd er rekening mee dat het niet zo blijft. Hier in Nederland werken wij heel hard voor ons inkomen. Persoonlijk besteed ik mijn geld niet aan mensen die willens en wetens de “weg van ellende” inslaan.

 5. Ghanees
  May 16th, 2010 at 21:23 | #5

  Verkiezingen.

  Hoe dichterbij de datum van de verkiezingen komt, hoe buitensporiger de beloften. Als alle beloften een kans van slagen hebben dan laat ik mijn pen in de kast. Maar gezien het feit dat dit niet het geval is, haal ik wederom mijn pen te voorschijn.

  Somohardjo belooft Wageningen een Landbouw Hogeschool. Je kunt een gebouw neerzetten en docenten aanstellen. Maar de vraag is of je alle middelen hebt om aan de slag te gaan. Wat te denken van een hypermodern laboratorium. Een Landbouw Hogeschool kost miljoenen per jaar. Hoe wil je dat financieren. Ik ben zelf geen pessimist. Maar in dit geval is Somohardjo een slecht ingelichte optimist.

  De Morbide Combinatie (lees Mega Combinatie) belooft de voormalige Para Industries uit de dood te doen herrijzen. Ieder gezond verstand weet dat Para Industries nooit rendabel is geweest. Het zal ook nooit rendabel worden. De borden, glazen en ander verfoeilijke goederen die Para Industries produceerde, liggen tegenwoordig op de boden van de Suriname-rivier. De import van die goederen is goedkoper.

  Als het aan Misiekaba ligt dan vertrekken alle buitenlanders uit Suriname. Het zegt iets over Misiekaba. Niets is de heer Misiekaba vreemd. Hij moet eens op bezoek gaan bij zijn vriend Robert MUGABE. Zimbabwe was ooit de graanschuur van zuidelijk Afrika. Tegenwoordig produceert Mugabe een coctail van honger en cholera.

  Een ander vooraanstaand lid van de Morbide Combinatie zegt dat Suriname de grootste voorspoed krijgt onder de bezielende leiding van de NDP. Economisch zal het zo goed gaan dat lieden met veel geld hun vermogen in Suriname zullen veiligstellen. Niet alleen veiligstellen, maar ook investeren. Dit soort retoriek is typisch het spreekwoord: “De huid van de beer verkopen terwijl het dier nog niet geschoten is” Het dier doolt nog vrolijk op Noordpool. Eén ding is zeker: “Investeerders, investeren onder andere alleen in landen met een stabiele regering” Een regering van de Morbide Combintie zal eerder debiel zijn.

 6. Ghanees
  May 18th, 2010 at 11:40 | #6

  Verbaal incontinent

  De verkiezings-onderwerpen in de surinaamse-kranten zeggen heel veel over bepaalde personen. De voorzitter van de Morbide Combinatie (lees Mega Combinatie), Desi Bouterse, kraait heel veel onzin uit. Kennelijk is hij niet in staat, een samenhangend onderwerp af te steken. Hij is inderdaad “verbaal incontinent” Zijn kennis over zaken is ook miniem. Maar aangezien hij niet gehinderd wordt door enige kennis van zaken, kraait hij er op los.

  Hij belooft Suriname om te toveren tot een arbeiders-paradijs. De kinderbijslag gaat met 500% omhoog en de AOV met honderden SRD. Wat zal het heerlijk klinken in de oren van zijn gedrogeerde volgelingen. Ze hoeven niet meer te werken, maar rustig afwachten tot eind van de maand. Het geld stroomt vanzelf binnen. Desi lacht zich kapot en de volgelingen hebben dat niet door. Wat een ezel door heeft, hebben de volgelingen nog niet aan den lijve gevoeld. Kennelijk willen ze nog een keer zichzelf aan dezelfde steen stoten. Heerlijk lijkt me dat!!!!

 7. Ghanees
  May 19th, 2010 at 09:58 | #7

  Mooie Tony

  Tony Paal is een beste man, maar niet geschikt voor de politiek. Hij waait met alle winden mee. Hij laat zich met beloften zand in de ogen strooien. Als het ene politieke-kamp hem meer biedt, stapt hij zo over. Van enige standvastigheid heeft hij geen kaas gegeten. Tony wordt misbruikt door zijn politieke vrienden. Zijn eigen wil heeft hij naar de achtergrond gedrukt.

  Tony moet meer van zich afslaan. Om keihard je van je af te slaan heb je “ballen” nodig. Mogelijk heb je nog ballen Tony, maar die bedoel ik niet. Ik bedoel meer verbaal zijn. Steeds weer laten doorschemeren dat jij je niet laat drukken in hoek. Als een bokser in een hoek gedrukt wordt dan moet hij counteren. Anders wordt hij tot moes geslagen.

  Tony, het is beter de cursus “Hoe word ik verbaal sterker” te volgen. Als je verbaal sterk bent kun je een ander met weinig woorden overtuigen. De Morbide Organisatie (lees Mega Combinatie) waar jouw parij deel van uitmaakt heeft ook geen sterke voorman. De Baas is zoals ik eerder geschreven heb “verbaal incontinent”. Met de eerder genoemde cursus is het mogelijk de Baas te overtuigen met je overredingskracht. Zet ‘m op Tony!!!!

 8. Ghanees
  May 26th, 2010 at 11:50 | #8

  Coronie, Tony Paal en de NDP

  De coronianen hebben bewezen dat je je eigen toekomst niet hoeft te bepalen, maar over laten aan de MARIONET genaamd Tony Paal. Ja mensen, Tony is een marionet van Bouterse. Hij beweert zich weer te gaan inzetten voor het district. Wedden dat hij niets voor elkaar krijgt? Coronie is reeds vergeten.

  De coronianen denken dat Bouterse het dagelijks brood zal bakken en brengen. Nou mensen dat jullie naief zijn blijkt wel uit jullie stemgedrag. Velen van jullie zullen ambtenaren willen worden. Net als Tony. Maar Tony was alleen maar een zeven-even acteur. In zijn hele werkzame leven heeft hij geen biet voor elkaar gekregen. Ja, toch wel wat. Het geld van de belastingbetaler vergokken en naar de hoeren gaan.

  Ik ben er van overtuigd dat de coronianen spijt zullen krijgen van hun stemgedrag. De harde werkelijkheid zal hen geserveerd worden. En de harde werkelijkheid zal een leeg bord zijn. En Tony “de verrader” komt wel aan zijn dagelijks brood. Coronie heeft hij ondertussen verkocht voor dertien (13) ZILVERLINGEN.

 9. May 29th, 2010 at 00:42 | #9

  Audi,Vide,Tace,Si to Vis Vivere in Pace.

  Hoor,zie en zwijg,Als je in Vrede wilt Leven.

 10. Ghanees
  June 2nd, 2010 at 09:09 | #10

  NABRANDER,

  Het was in de jaren ‘80 dat de Palu (partij van Tony Paal) Suriname wilde veranderen in en socialistisch paradijs. Volgens de Palu was het socialisme de oplossing voor het politieke-krakeel. De leiders van de Palu hadden wel iets gehoord over het socialisme, maar nooit over gelezen. Lezen was en is nog steeds voor hen een groot probleem. De leiders van de Palu (o.a Tony Paal) hebben nog nimmer een roman gelezen. Ze houden het op de eigen zelf geschreven simpele krantjes. Krantjes waarin het arme volk wordt gewezen op de verworvenheden van ene HUGO CHAVEZ.

  Als er één figuur mislukt is, dan is het wel CHAVEZ. De ongeletterde zelfmade generaal heeft zijn land naar de schroothoop geholpen. Hij ziet kans om een ieder die zijn beleid bekritiseert monddood te maken. Radio en televisie-stations worden gesloten. Buitenlandse bedrijven worden genationaliseerd. De economie van Venezuela is naar de knoppen. Dankzij HUGO CHAVEZ.

  Ik voorzie (ik hoop dat ik het niet aan het recht eind heb)hetzelfde met Suriname. Bouterse als president is een ramp. Regeren laat je over aan personen die dat kunnen. Maar Bouterse kan niet regeren. Hij is daar niet voor geboren. Hij heeft ook niet het talent daarvoor. Net als CHAVEZ zal hij op “subtiele wijze” de samenleving monddood te maken. Tony Paal zal zich als een schoothondje tegenover de “baas” gedragen. Blaffen is hem al afgeleerd. Hij kan alleen maar keffen. Arme Tony. Hij is nog steeds in de veronderstelling dat een belangrijke taak voor hem weggelegd is in de samenleving.

  De coronianen hebben gekozen voor Paal en Tarnadi. Ja, de coronianen staan echt voor paal. Velen hopen ambtenaar te worden. Ze willen net als Tony en Tarnadi zeven-even acteurs worden. Komen vervolgens achter dat hen een dikke worst voorgehouden is. Een dikke wordt gecreeerd door Tony en Tarnadi. Een hap in de worst leert dat het gemaakt is van rottend vlees. Hetzelfde vlees waarmee het socialisme is gemaakt. En daarom het credo: “De dood of het socialisme”

 11. Ghanees
  June 3rd, 2010 at 10:16 | #11

  Het volk krijgt wat het volk verdient.

  Wat een mooi en doordacht gezegde. Het volk kiest haar eigen leiders. Het kan ook zijn dat de gekozen leider het volk zal laten lijden. Ik lees vanmorgen in de krant dat de koers van de Amerikaanse Dollar schrikbarend is gestegen. Handelaren kiezen eieren voor hun geld. De zwartemarkt floreert. De prijzen rijzen de pan omdat de aankoop van goederen in Amerikaanse Dollars geschiedt.

  Dit is maar het begin van het einde. Investeerders zullen afwachtend zijn ten opzichte van Suriname. Het vertrouwen is afgenomen. Een regering gevormd door de Mega Combinatie en de AC, brengt het vertrouwen terug naar een dieptepunt. Als Bouterse zich president mag noemen dan wordt het nog erger. Maar Ja, Bouterse kan niet anders. Hij wordt president met de bedoeling niet meer lastig gevallen te worden met het proces tegen hem en zijn 15 mede padvinders.

  Het volk van Suriname heeft gekozen. De tijd zal het leren of het volk goed geleid wordt. Ook zal de tijd hen leren of ze zullen lijden.

 12. Ghanees
  June 6th, 2010 at 21:56 | #12

  Coronie en werkgelegenheid.

  Vandaag lees ik in het dagblad Suriname het volgende: “Het speerpunt van de Mega Combinatie is werkgelegenheid in Coronie scheppen” De uitspraak is gedaan door Tony Paal. Ik vind het een mooi streven van Paal, maar de realiteit is anders. Ik vraag mij af wat voor werk Paal in petto heeft. Hij heeft het over de landbouw. Ik stel mij voor dat Coronie genoeg rijst kan produceren. Maar waar laat je dat allemaal. Wordt dat opgekocht door de overheid. Of wordt het geexporteerd?

  Bezint eer gij begint meneer Paal. Het eerste probleem dat u moet aanpakken is het goed reguleren van de afvoer van het water. De dam in het zuiden moet sowieso weg. Het beste om het water af te voeren zijn de afvoerkanalen weer geschikt maken. De kanalen hebben gefunctioneerd, maar niet onderhouden. Het zal er niet van komen. De heren in Paramaribo hebben andere prioriteiten. De coroniaan moet het afleren om op de overheid te wachten. Willen ze in een gespreid bedje liggen en daar niets voor doen? Er is heel veel te doen in Coronie. Je kan er goed je dagelijks brood verdienen. Je moet alleen niet op je luie reet blijven zitten.

 13. Ghanees
  June 8th, 2010 at 12:02 | #13

  Steve Meye,

  Ik wist niet dat u zich zo kon verlagen. U schoffeert en shockeert de surinaamse samlenleving. U had dat nooit mogen doen. Met uw optreden legitimeert u de misdaden van Bouterse en Brunswijk. Stel je voor dat een joodse Rabijn een dienst verzorgt voor nazi-bonsen.

  Wie bent u om de surinaamse tradities af te keuren. Onze tradities (uit onze afrikaanse diaspora) zijn geworteld in de samenleving. Waarschijnlijk heeft u baat bij uw optreden. ZALIG ZIJN ZIJ DIE ARM VAN GEEST ZIJN. Ja, Steve Meye, u bent een leeghoofd. Gaat u zich schamen.

 14. Ghanees
  June 20th, 2010 at 19:56 | #14

  De pluimveehouderij

  Op 17 juni j.l. heb ik een stuk geschreven over het verstrekken van microkredieten aan vrouwen in Coronie. Vandaag lees ik in de krant dat een 50-tal coroniaanse vrouwen een aanvang hebben gemaakt met het opzetten van pluimveehouderijen. Ik ben heel er trots op de vrouwen en zeer dankbaar naar de organisaties die het mogelijk maken. Dat is pas ondernemen. Het opzetten en exploiteren van een bedrijf geeft zelfvertrouwen. En dat hebben de vrouwen echt nodig.

  Zelf heb ik geen ervaring met pluimvee. Twee jaar geleden heb ik op eigen initiatief een dag stage gelopen bij een kippenboer in Gelderland. Dan praat je dus over 15.000 kippen. Het bedrijf is compleet geautomatiseerd. Als de dieren het bedrijf binnen komen wordt alles door de computer geregiseerd. Zo’n bedrijf zie ik nog niet opgezet worden in Coronie. En dat hoeft ook niet. Ik zie liever dat de houders dagelijks tussen de kippen vertoeven. Zodoende is men alerter op ziektes en andere zaken.

  Ik adviseer de vrouwen samen te werken. Vooral met de inkoop van het voer voor de kippen. Gezamelijk voer kopen voor de dieren zorgt voor een lagere inkoopsprijs. Ook bij verkoop van de dieren aan handelaren dient men gezamelijk prijsafspraken te maken. Verschillende prijzen leidt immers tot minder inkomen. Je hebt een goed inkomen nodig om verder te investeren. En als je goed investeert blijft het niet bij 50 kippen, maar het groeit gestaag naar meer.

  Ik wens de vrouwen die aan het project deelnemen heel veel succes. Laat je niet van de wijs brengen dat je zaken niet zullen lukken. Als jullie de potentie niet hadden om te slagen, waren jullie voor het project afgwezen. Neem van mij aan dat de beste stuurlui altijd aan wal zitten. Persoonlijk ben ik heel erg trots op jullie

 15. Ghanees
  July 5th, 2010 at 09:33 | #15

  Persvrijheid.

  Gisteravond belde ik met mijn duitse vriendin. Ze woont in Hamburg en een paar keer per jaar kom ik bij haar over de vloer. Ze is journaliste van beroep en houdt zich bezig met politieke-vraagstukken. Ons gesprek begon natuurlijk over het WK. We waren het eens met de stelling dat Duitsland, Argentinie een potje voetballes heeft gegeven. Uiteindelijk kwamen we bij het onderwerp persvrijheid.

  Persvrijheid reikt heel ver. In een democratie hoeft een journalist geen rekenschap af te leggen aan wie dan ook. Natuurlijk heeft ze te maken met de hoofdredacteur. Maar de hoofdredacteur is geen censor die uitmaakt wat er wel/niet gepubliceerd mag worden. Als dat het geval is dan spreekt men niet meer over een democratie maar van een dictatoriaal geregeerd land. Met ander woorden: “Je schrijft op wat mij bevalt” De censor is dan niemand anders dan een verlengstuk van de machthebber(s).

  Ik ben het roerend eens met mijn duitse vriendin. Het is onmogelijk om op te schrijven wat men graag leest. Duidelijk aangeven waar het aan schort kan een ander motiveren zijn/haar beleid te wijzigen. Als er corruptie in een land heerst kan ik persoonlijk heel moeilijk de andere kant opkijken. Ik wil er juist over schrijven. De onderste steen moet boven komen. Ja, en dan kom je in het vaarwater van personen die het niet prettig vinden. Mijn duitse vriendin is net zoals ik niet onder de indruk van zulke patjepeeërs. We laten ons de “scherpe pen” niet afpakken door wie dan ook. Toegeven zou eeuwig zonde zijn.